Accountmanager, stel dat jij door Corona je baan verliest

Bart Van Luijk
-
30 April, 2020
-
0

Accountmanager, stel dat jij door Corona je baan verliest

Stel dat een starter jou een baan aanbiedt in een voor jou nieuwe markt. Stel dat jij geen salaris krijgt, maar een percentage van de omzet.
Ga er ook vanuit dat Corona tot 2022 de anderhalvemetersamenleving blijft overheersen. Wat doe je dan?

Neem afscheid van het verleden. Vergeet je manier van werken. Hoe je klanten aandacht gaf. Hoe jij potentiële klanten op netwerksessies voor je won. Hoe jij aan het jagen was. Hoe je onderhandelde en de order sloot. Denk niet meer aan de 40 tot 60.000 km die jij per jaar reed.
Gooi het roer om!
Kijk om je heen naar de veranderde wereld, die nog niet tot je was doorgedrongen. Verdiep je in de sociale media. In de technische online hulpmiddelen. Hoe anderen tegenwoordig communiceren. Hoe mensen vandaag de dag reageren. Jou willen spotten.

Heb je de antwoorden? Begin opnieuw.
In het Veranderhuis in Doorn was de Denkkamer het meest geliefd en gehaat. In deze kamer was alles wit. Alles. Zelfs de schilderijen aan de muur. Waarom?
Omdat, als je voor veranderingen staat, slechts één ding telt: Begin vanaf scratch!

Start je eigen denksessie. Pak een wit vel en schrijf daarop waar je eind 2021 wilt staan. Hoeveel Mensen jou dan kennen. Wie weten wat voor unieke oplossingen jij voor hen in petto hebt: gemak, plezier, kosten- en tijdbesparing. Denk anders!
Ontdek dat bedrijven geen zaken doen met bedrijven. Ook dat consumenten geen zaken doen met bedrijven.
Gooi het roer om, want Mensen doen zaken met Mensen.
Met Mensen die betrokken zijn. Altijd in beweging. Mensen waar je de warmte van thuis voelt. Mensen die jou als een vriend zien. Een winnaar.

Ga vanaf scratch aan de slag. Maak je plan en dan …………….. leg dat plan op jouw huidige situatie.
Want je bent nog niet ontslagen.
Gooi het roer om en doe wat je wilde gaan doen na het ontslag. Doe het nu!

Wacht geen dag, want voordat je het weet is het kerstmis 2021.

PS:
Wil je een voorbeeld van Het Nieuwe Verkopen? Vraag zonder kosten het e-boek ‘Selling Apart Together’ aan en begin vanaf scratch! Mail: [email protected]

Reageer

Laat je horen.