Meneer Rutte, stel dat Corona een land is.

Bart Van Luijk
-
27 April, 2020
-
2

Meneer Rutte, stel dat Corona een land is.

Ons de oorlog verklaart en na een vreselijk bombardement ons land bezet. Met meer dan vierduizend doden. Gebouwen zijn ruïnes. Bedrijfstakken liggen door de bezetting plat.
Krijgen de horecaondernemers in deze oorlogstijd een nieuw hotel of restaurant? Worden de mensen zonder baan door de regering (in ballingschap) 100% gecompenseerd? Krijgt de KLM vier miljard? Worden de cultuur, kunst en sport samen gecompenseerd met één miljard voor de geleden schade?

De bezetter eist van het openbaar vervoer dat met een maximale bezetting van 35% wordt gereden. Dat mensen boven de zeventig in quarantaine moeten leven. Dat ……………, ga zo maar even door, meneer Rutte.

Waarom stel ik deze vraag? Direct na de landing van Corona sprak een aantal van uw collega’s van een oorlogssituatie. Van het ergste dat ons kon overkomen. Met uw collega’s Hoeksema en Koolmees trekt u ten strijde met meer dan honderd miljard om de economie niet langer dan enkele maanden te blussen. Daarna is het geld echt op.

Met het kamerlid Wilders ruziede u eens over het feit dat 'jullie' niet normaal deden. Mannen aan de top van grote organisaties zeggen dat wij pas in 2023 terug op normaal zijn. In praatprogramma’s op TV klagen ondernemers dat zij niets krijgen. Nog erger, dat zij niet 100% gecompenseerd worden. Kleine ondernemers hoor je slechts bij de lokale omroepen die geen euro krijgen, omdat zij een verkeerd SBI-nummer hebben.

Het enige dat klopt is dat wij massaal iets doen waarvoor wij Nederlanders bekend staan: klagen! Waarom mogen wij niet met vier personen op anderhalve meter in het park zitten? Waarom niet naar het bos of strand? Waarom krijgen zij meer dan ik? En ga zo maar verder!

Meneer Rutte, hopelijk werkt u vanuit uw torenkamertje aan het vernieuwde Nederland. Mochten mensen aan u vragen hoe de toekomst eruit ziet, geef dit eenvoudige antwoord: In de toekomst is niets meer hetzelfde!
Voeg eraan toe: Veranderen en je aanpassen is het nieuwe normaal. Wen er alvast maar aan, vanaf nu: Normaal is vanaf nu anders!
Hoe anders? Heel anders!

Ernst
Mooi verwoord! Iedereen vindt dat de ander moet veranderen, maar zelf veranderen ? Dat is met ons voorgeprogrammeerde brein een hele uitdaging.
Gonny
Ja die boot is al verkocht

Reageer

Laat je horen.